Our Blog

10 яростни войни в рекламата

Fedex vs DHL

10 яростни войни в рекламата (1)

„FedEx са една крачка напред. „FedEx е изцяло зависима от своите големи бели камиони. FedEx знае какво са емблематичните им камиони са и какъв страхотен инструмент са.

 

Pepsi vs Coke

10 яростни войни в рекламата (2)

Радостта от Pepsi. Без съмнение, Pepsi и Coca-Cola са най-успешните марки в света. Представени  през 1886 г. и 1903 г. Двете са съперници, които се опитват да доминират на пазара на газирани безалкохолни напитки. От първия ден, и двете марки влязоха в глобална реклама война чрез печатни реклами и видео реклами, опитвайки се да доминират един над друг.

 

Burger King vs McDonald’s

10 яростни войни в рекламата (3)

Конкурентна реклама не е правен във всяка страна, но в някои е това. Ето един добър пример, който показва, конкуренцията между Burger King и McDonalds. Опитвайки се да покрие тялото си с шлифер, Ronald McDonald предпочита да отиде в Burger King.

 

Audi vs BMW

10 яростни войни в рекламата (4)

Има малки „войни“ тук и там в света на рекламата, тъй като компаниите се опитват да покажат  своите гледни точки на потребителите чрез директно осмиване. Това не е изненада, че автомобилните марки се гаврят помежду си в реклами, тъй като те идват от яростно конкурентен пазар, където предимство е в нещо, независимо дали е в двигателя, външен вид или името.

„Това се случва, ако не разполагате с Quattro,“ рекламата е насочена към новото BMW M3 и иска да покаже, че RS4 е по-добро

Втората снимка е просто шега, но тя може да бъде хубаво удар под пояса.

 

Pepsi vs Coca Cola

10 яростни войни в рекламата (5)

Друг пример за безалкохолна война.

 

Diet Coke vs Starbucks

10 яростни войни в рекламата (6)

В Ню Йорк, има безброй места на разположение за антирекламите си върху. Така, че за нещастие на Starbucks, от Diet Coke намират за себе си идеалното място: в същата сграда като Starbucks.

 

BMW vs Mercedes

10 яростни войни в рекламата (7)

BMW пое удар и от Mercedes. Mercedes също може да донесе удоволствие от шофирането.

 

Kingfisher Airlines vs Jet Airways

10 яростни войни в рекламата (8)

Jet Airways, една от водещите авиокомпании в Индия, обявени на своите клиенти, че те са се променили. Kingfisher Airlines ги свари неподготвени, като каза: „Ние ги накарахме да се променят.“

 

Hindu vs Times of India

10 яростни войни в рекламата (9)

 

Heineken vs Don’t Drink and Drive campaigns

10 яростни войни в рекламата (10)

 

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.