Our Blog

Converse вдигнаха завесата пред Chuck Taylor II. Ето как изглежда Легендата и какъв ще бъде маркетинга й

Най-известната гуменка в света получи своя ъпгрейд, който обаче е опционален. Конвърс дадоха на продукта си свежо побутване – суббрандът на Найк най-накрая разкри нова версия на иконичната си гуменка с гумирани пръсти, брезентовата Чък Тейлър.Converse вдигнаха завесата пред Chuck Taylor II. Ето как изглежда Легендата и какъв ще бъде маркетинга й - Muse Creativity студио за реклама и дизайн (1)
Наречен Chuck Taylor All Star II, разширяването на линията отбелязва усилието на Конвърс да обновят обувката за съвременните консуматори, същевременно запазвайки основните атрибути които направиха кецовете Чък вселенски популярни, най-вече в средите на артисти, музиканти, дизайнери и други членове на креативната общност в съвременния свят.
„Чък са на около 100 години, и в по-голямата част от живота си това е същата гуменка, която винаги е била“ казва Джеф Котрил, вицепрезидент на Конвърс и генерален мениджър на бранда и сегментите. „Ние похарчихме много време в последните четири години заедно с нашите клиенти, питайки ги от какво имат нужда от наша страна, какво искат от нас?“.
Специфичното: Конвърс попитаха феновете си какви опции искат да бъдат добавени, за да носят Чък Тейлър „24 часа дневно, седем дни седмично, 365 дни годишно“, казва Котрил.
Не е изненада че е потвърден комфорта и това е било водещо изискване. Чък 2 се цели в нова лига с технологията на Nike’s Lunarlon – поддържане на стъпалото с пяна и допълнителен съпорт на свода на стъпалото, както и ннеизплъзващ се език и перфорирана микропореста линия по дължината на стъпалото, която позволява на обувката да диша по време на дългите периоди на носене.

Converse вдигнаха завесата пред Chuck Taylor II. Ето как изглежда Легендата и какъв ще бъде маркетинга й - Muse Creativity студио за реклама и дизайн (2) Converse вдигнаха завесата пред Chuck Taylor II. Ето как изглежда Легендата и какъв ще бъде маркетинга й - Muse Creativity студио за реклама и дизайн (3)

„Не мисля че става дума за прераждане или рестарт“ казва Котрил. „Гледам на това като на стъпка напред. Брандът и продуктът трябва да се развиват напред във времето съобрразно клиентските нужди и пазарът. И това не е радикална промяна, в никакъв случай“.
И това е така, защото мъжките, женските и детските модели на Чък 2 са постоянно познати и близки като дизайн. Новата гуменка е може би с по-остри линии, но Ол-Стар лепенката на опашката, високата облицовка на подметката и монохромните матирани капси си остават.
„Сега е перфекктното време за представянето на нова обувка“ казва Мат Пауъл, анализатор на спортната индустрия в NPD Group. „Видяхме огромен напредък в олекотяването и комфорта на материалите в последните няколко години. Оригиналните Чък Тейлър са твърди и тежки. И тази нова обувка ще подобри и двете – и теглото, и комфорта“.
Анди Анунциата, вицепрезидент на ритейл решенията и анализите във веригата SportsOneSource се съгласява: „От модна гледна точка, това е прекрасна идея“, казва той. „Това е гореща категория на пазара днес: Лайфстайл-Фешън-Атлетика е тренда на момента“.

Converse вдигнаха завесата пред Chuck Taylor II. Ето как изглежда Легендата и какъв ще бъде маркетинга й - Muse Creativity студио за реклама и дизайн (4) Converse вдигнаха завесата пред Chuck Taylor II. Ето как изглежда Легендата и какъв ще бъде маркетинга й - Muse Creativity студио за реклама и дизайн (5)

Chuck II: Ready for More
Миналата седмица Конвърс пуснаха тийзър за Чък 2, създавайки енигматични клипове които показват логото “II” по неочаквани начини. В един от спотовете, изработен от Mr Div, показва римските цифри в ретро стил на Доктор Ху и продължаващ тунел. В друг дизайн на Джо Хамилтън, символът “II” са рендвани на фона на суров пейзаж, като единственото движение е на мрачните облаци над логото.
Силна кампания на Anomaly с таг „Ready for More“ ще подкрепи премиерата на Чък 2 след като обувките бъдат пуснати в продажба по цял свят през следващата седмица. Работата ще бъде свършена по всички възможни канали, но „с по-малко телевизия“ както казва Котрил.
Рекламите ще се движат успоредно с кампанията на Anomaly „Произведено от теб“ за класическите Чък. Пусната през Март, тази инициатива смесва кадри на ежедневни хора, носещи техните Конвърс, с портрети на обути в Чък знаменитости като актрисата Джоана ДеЛейн, музиканта Кинг Тъф и артиста Рон Инглиш. Внушителни 360-градусови изображения бяха постигнати и чрез Google Cardboard платформата за виртуална реалност.
Естествено, рекламите на Чък 2 ще бъдат с дизайн, насочен към сърцевината на феновете на Конвърс. „Ще отида толкова надалеч, колкото да ви кажа че креативният свят е с главната заслуга да сме този бранд, който сме днес“ отбелязва Котрил, при все че Конвърс планират да разширят още мрежата на ангажирани в процесите на криейтив. „Чък 1 е един от тези брандове, които остават в душата на много поколения и във всякакъв вид демография. Така че това не е този продукт, който ние ще таргетираме в една строго определена група потребители, особено на демографски признак“.

Converse вдигнаха завесата пред Chuck Taylor II. Ето как изглежда Легендата и какъв ще бъде маркетинга й - Muse Creativity студио за реклама и дизайн (6) Converse вдигнаха завесата пред Chuck Taylor II. Ето как изглежда Легендата и какъв ще бъде маркетинга й - Muse Creativity студио за реклама и дизайн (7)

Няколко бранда за кезове се пренастройват в наши дни. И Адидас и Рийбок пуснаха големи кампании през тази година, прокламирайки екипировката си като перфектната кройка за средностатистическите пичове, предназначена да ви прави състезателен и да ви държи във форма. Keds също дават гази в тази насока, представяйки през тази седмица модел, персонализиран от Тийлър Суифт и играещ по струната на `момичешката сила`.
Ходът на Конвърс обаче отива и по-надалеч. Не само се рафинира бранд посланието, но също така се разширява и гамата на гуменката-флагман на компанията. Котри казва че не е загрижен за затриването на марката, подобно на провала на КокаКола с New Coke, защото Чък 2 „взима елементите от ядрото на класическите Чък Тейлър и просто ги подобрява“.
Разбира се класическият модел е тук и става тук. „Не всички консуматори искат нов Чък 2. Някои хора мислят че оригиналният Чък е най-добрата гуменка в света, и никой не може да помени това в главата им. И ние нямаме намерение да им го отнемаме“.
Конвърс определено са в подем през последните години, увеличавайки приходите с 6 процента до 435 милиона долара за втората четвърт на годината. За цялата фискална година приходите нарастват с 18% до 2 милиарда долара. /точните продажби на Чък са трудни за смятане, но Annunziata казват че марката е в Топ 5 в САЩ в продажбата на спортни обувки, според данни за продажбите на SportScanInfo/.
„Имаме страхотно количество от позитивни случки на пазара в момента“ казва Котрил. „Същевременно има някои консуматорски възможности и консуматорски нужди. И нашият план е да посрещнем тези нужди. И да успеем в това“.

Converse вдигнаха завесата пред Chuck Taylor II. Ето как изглежда Легендата и какъв ще бъде маркетинга й - Muse Creativity студио за реклама и дизайн (8) Converse вдигнаха завесата пред Chuck Taylor II. Ето как изглежда Легендата и какъв ще бъде маркетинга й - Muse Creativity студио за реклама и дизайн (9)

Източник: BestBrandsBg.com

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.