Our Blog

Печатна кампания на Dove

Печатна реклама на Dove в португалско списание за деца и родители използва индигова хартия, за да покаже, че лошите думи, с които ни наричат като децата, никога не избледняват.dove

Кампанията е част от проекта за повишаване на самочувствието сред децата, създаден от португалската рекламна агенция Torke + CC.

Техническото изпълнение на кампанията е просто – в списание за родителство е поставен химикал, за да могат възрастните да напишат най-лошите думи, с които са ги наричали като деца. Това, което те не знаят докато пишат, е че думите им се отпечатват върху следващата страница благодарение на скрит слой индиго върху хартията.

Така Dove казва на възрастните, че „Думите белязват децата завинаги“ и никога не избледняват, дори когато децата са станали възрастни.

Рекламата има толкова силен ефект, че посещенията на уебсайта на кампанията се увеличават с 19%, училищата започват да изпращат имейли, за да се включат в програмата, а агенцията надвишава неколкократно заложените цели като посланието достига до над 15 милиона души.

Политиката на компанията Dove е да насърчава жените и тяхната естествена красота.

„Dove предефинира женствеността и придава стойност на естествената красота, в противовес  на стереотипите за съвършенство.

Dove вярва, че красотата на една жена трябва да бъде оценявана в нейната цялост, не само по външните й дадености, но и по вътрешната й същност. За това свидетелстват комуникационните кампании, в които са представени обикновени жени, а не фотомодели.“

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.