logo design

Mario Ivanov

5 КОНЦЕПЦИИ ЗА ТУРИСТИЧЕСКО ЛОГО НА БУРГАС

За мен беше чест да участвам и в този конкурс за проект “Туристическо лого” свързан с любимия ми Бургас – най-добрия град!

Още от самото начало на проекта започнах да разсъждавам по темата, а тя не бе никак лесна при тази глобална пандемия и криза във всеки един сектор на човешки, финансов и по темата туристически проблем.

Това обаче не ме спря, даже ме стимулира да мисля, проучвам и изследвам последиците от това и открих много положителни неща които да добавя в знака по темата. Представям ви 3 от стотиците концепции за знак на Туристическо лого,  които създадох.

Всички права над знаците са запазени и копирането им е нарушение на закона за авторското право.

Muse Creativity Design
 • клиент

  Община Бургас

 • година

  2020

 • услуги

  Logo Design

Туристическо лого на Бургас 1

 

Вариант 1

в този вариант съм заложил на плътни и едри форми, като основа на композицията е кръга и неговата символика, от там изхождам за изгрев, зад фара, като символ на морски град, вълни, котва и дори чайка за по-наблюдателните. 

Това прави този знак толкова визуално богат и говорещ за Бургас. 

Подбраните от мен цветове са в помощ на тази пъстра от форми фигура. Шрифта е подбран и преработен до тези заоблени форми от шрифтовата фамилия с кирилски символи “TT Round” версия Black и е придружен с документи за употребата му. 

Добавил съм и два трансперанта (плаката) за да покажат как би могло да се използва във визуалното пространство това страхотно лого (знак).

 

 

 

 

Туристическо лого на Бургас 2

 

Вариант 2

тук залагам на една много добра и интересна мека форма произлизаща от намотките на корабно въже, добре подредени вълни и плажни ивици. 

Отново залагам на едра и плътна форма, която лесно да бъде използвана в материалите за визуална комуникация на бранда. 

Както всички знаят Бургас винаги се асоциира със сини, зелени и жълти цветове а и в момента е толкова цветен, че не се сещам за други цветови комбинации с които може да се представи знака на града по-добре. Шрифтът е “Cunia” с леки заобляния по ръбовете, много артистични вряз-вания и добра пропорция, той подхожда страхотно на знака. 

Шрифта е предоставен за  свободно ползване от автора, за използване в подобни проекти.

 

 

 

 

 

Туристическо лого на Бургас 3

 

Вариант 3

е една по- елегантна форма съчетана от тънки и едри форми стилизиращи един от символите на града, а именно мостика посрещащ изгрева потопен в меките води на Черно Море и две реещи се чайки. 

Основната цветова комбинация отново е от студено към топло използвайки преливащите цветове на морето. Общата форма на знака отново е изградена около кръга, за да може да се помества с добра големина във всички формати на визуалната комуникация. 

Шрифтът е класически, рустик стил на име “Galderglynn 1884”, който чрез тънките и дебели елементи се комбинира добре със стила на знака и кореспон-дира с високите и тесни букви много добре за максимална четимост дори и при малки размери.

 

 

 

 

 

Туристическо лого на Бургас 4

 

Вариант 4

е добре познатия силует на чайка/гларус от всички бургазлии с които говорих по темата. 

Аз лично изградих тази стилизирана форма на чайка, но изчистих формата до това ниво и сега я асоциирам и с вълни, дюни и усмивка, което стана повод да добавя и него към моите предложения. 

В комбинация с ръчно рисувания шрифт от мен и вариациите от цветове бих казал, че знакът заслужава да бъде представен пред журито на този конкурс.

 

 

 

 

 

Туристическо лого на Бургас 5

Вариант 5

това всъщност е първия вариант, който създадох с една непрекъсната извита линия образуваща формата на котва. 

За разлика от останалите знаци тук съм използвал една и съща широчина на линията за изграждане на знака и шрифта изграден на базата на “Alabama”. При този знак цветовите комбинации за използване са цветни градиенти или един подбран Phantom тюркоазен цвят с номер 7466 по подобие на цвета на морето в началото на сезона.

 • SHARE

Туристическо лого на Бургас

Лого Дизайн

Екипът на рекламна агенция MUSE creativity предлага цялостно рекламно обслужване и стабилно позициониране на бранд в съзнанието на потребителите. Ние проучваме, визуализираме и обслужваме успешно нови или утвърдени на пазара брандове, чрез използването на всички рекламни методи, дизайн и канали за комуникация.

Нашите клиенти заемат завидно място сред предпочитанията на потребителите. Благодарение на дизайнерската и маркетинг поддръжка на профили в социалните мрежи и интернет рекламата и дизайна ние достигаме до голям брой таргетирани потребители, които реално имат интерес към Вашата услуга или продукт.

Специално за Вас нашите лого дизайнери създават запомнящ се лого дизайн и удивителна визуална комуникация. Във всяко начало стои създаването на запазена марка – “лого” – изработенa от нашите дизайнери. Уеб сайта (web site), app, външната и автомобилната реклама, заедно с дизайна и модерните методи на (онлайн) маркетинга, както и правилното управление на бранд мениджмънта, осигуряват стабилното място на българския и световен пазар, повишават доверието към на потребителите към бранда и увеличават значително продажбите.

Екипа на “Творческа МУЗА” Ви подканва към вълнуващи мигове с прегледа на нашето творчество и дизайн! – www.musecreativity.com

Услуги: РЕКЛАМА  |  БРАНДИНГ  |  WEB / SEO   |  ДИЗАЙН

 • Share:
Contact

Свържи се с нас.

Свържете се с нас за повече информация
относно нашите продукти и услуги.

Нека поговорим за вашия проект

Свържете се снас и споделете вашия проект и как можем да ви помогнем да го висуализираме с помоща на визуалните изкуства.

Нека поговорим за вашата идея.

Екипа на MUSE можем да помогнем с осъществяването и визуализацията на вашата идея и поглед в бъдещето.

Нека поговорим за съдържание.

Ако имате нужда от създаване на незабравимо визуално съдържание за вашия поек ние ще го създаден.

+359 887 797 331

Contact